Nu hvor jeg har taget hul på bogreolen med gamle kogebøger, så har jeg lige et loppefund mere som jeg vil dele med jer.
Jeg måtte igen af med en femmer, oven i købet til samme sælger, som jeg købte de to andre af.
"Mad og Kvadrater" hedder den, og den er udgivet af Otto Mønsted i 1939.
Til orientering fabrikerede Otto Mønsted margarine, hvilket kogebogen også bærer præg af.
Det nye ved den er, at den også fortæller om næringsindholdet i retterne - uden at jeg ved det med sikkerhed, så var det vist noget nyt i kogebøger fra den tid.
Mange af retterne er jeg vokset op med, nogen af dem laves nok endnu rundt omkring, mens de fleste retter vil være fremmede for unge mennesker i vore dage.
Når jeg læser i den, får jeg næsten straks et smil om munden - ikke af lækkersult, men snarere af måden at lave mad på, for IKKE så længe siden.
Jeg måtte igen af med en femmer, oven i købet til samme sælger, som jeg købte de to andre af.
"Mad og Kvadrater" hedder den, og den er udgivet af Otto Mønsted i 1939.
Til orientering fabrikerede Otto Mønsted margarine, hvilket kogebogen også bærer præg af.
Det nye ved den er, at den også fortæller om næringsindholdet i retterne - uden at jeg ved det med sikkerhed, så var det vist noget nyt i kogebøger fra den tid.
Mange af retterne er jeg vokset op med, nogen af dem laves nok endnu rundt omkring, mens de fleste retter vil være fremmede for unge mennesker i vore dage.
Når jeg læser i den, får jeg næsten straks et smil om munden - ikke af lækkersult, men snarere af måden at lave mad på, for IKKE så længe siden.
Nu hvor jeg har taget hul på bogreolen med gamle kogebøger, så har jeg lige et loppefund mere som jeg vil dele med jer.
Jeg måtte igen af med en femmer, oven i købet til samme sælger, som jeg købte de to andre af.
"Mad og Kvadrater" hedder den, og den er udgivet af Otto Mønsted i 1939.
Til orientering fabrikerede Otto Mønsted margarine, hvilket kogebogen også bærer præg af.
Det nye ved den er, at den også fortæller om næringsindholdet i retterne - uden at jeg ved det med sikkerhed, så var det vist noget nyt i kogebøger fra den tid.
Mange af retterne er jeg vokset op med, nogen af dem laves nok endnu rundt omkring, mens de fleste retter vil være fremmede for unge mennesker i vore dage.
Når jeg læser i den, får jeg næsten straks et smil om munden - ikke af lækkersult, men snarere af måden at lave mad på, for IKKE så længe siden.