Sponsoreret
Om den vilde natur. Nyheder, information, videnskab, interesse, erfaringsudveksling.
Seneste opdateringer
- Danske Sommerfuglelarver - en af Småsommerfuglene:
Skovfyr-sommervikler (Archips oporana)
Længde: 15 mm - sad på en lille Fyr i Grenå plantage i dagDanske Sommerfuglelarver - en af Småsommerfuglene: Skovfyr-sommervikler (Archips oporana) Længde: 15 mm - sad på en lille Fyr i Grenå plantage i dagLog venligst ind for at like, dele og kommentere! - Vi oplever vist alle, at "tingene" ikke altid er hvad de ser ud til...
I dette tilfalde er det en af de natsommerfuglepupper jeg har fundet i trillebøren efter havearbejde, som viste sig ikke at indeholde en natsommerfugl, men til gengæld en smuk lille snylteflue- Phryxe nemea , der snylter på forskellige larver af både dag- og natsommerfugle.
Den var imponerende tålmodig, og fandt sig pænt i at blive fotograferet, inden den fik nok af mig, og fløj ud i haven😃Vi oplever vist alle, at "tingene" ikke altid er hvad de ser ud til... I dette tilfalde er det en af de natsommerfuglepupper jeg har fundet i trillebøren efter havearbejde, som viste sig ikke at indeholde en natsommerfugl, men til gengæld en smuk lille snylteflue- Phryxe nemea , der snylter på forskellige larver af både dag- og natsommerfugle. Den var imponerende tålmodig, og fandt sig pænt i at blive fotograferet, inden den fik nok af mig, og fløj ud i haven😃 - Danske sommerfuglelarver:
Jeg havde egentlig opgivet håbet, for denne her har været forsvundet fra området, nu i flere år - men nu var den der! - endda 75 styk
Okkergul pletvinge - Melitaea cinxia
Længde: 10-22 mm. Denne her ca 20
Grenå Kommuneplantage dd.Danske sommerfuglelarver: Jeg havde egentlig opgivet håbet, for denne her har været forsvundet fra området, nu i flere år - men nu var den der! - endda 75 styk Okkergul pletvinge - Melitaea cinxia Længde: 10-22 mm. Denne her ca 20 Grenå Kommuneplantage dd. - Er ikke sikker på hvad det er for en, men fin er den 😃Er ikke sikker på hvad det er for en, men fin er den 😃
- Fire smukke tæger der nyder forårssolen😃
Først en hyggelig Skræppetæge- Coreus marginatus.
En smuk Almindelig bærtæge- Dolycoris baccarum.
En skøn Rød kanttæge- Corizus hyoscyami.
En lille fin Blå bredtæge- Zicrona caerulea.
Fire smukke tæger der nyder forårssolen😃 Først en hyggelig Skræppetæge- Coreus marginatus. En smuk Almindelig bærtæge- Dolycoris baccarum. En skøn Rød kanttæge- Corizus hyoscyami. En lille fin Blå bredtæge- Zicrona caerulea. - FISKE DØREKLOKKE:
Mange steder har man problemer med at Hydro dæmninger giver en udfordring for fisk at rejse frem og tilbage.
I Holland har man fundet en løsning dog kun på en sluse ,men tænker at ideen kan implementer til Hydro dæmninger, dog med ekstra løsninger pga højde forskellen.
Mange fiske typer tager ind til fjorde og søer for at yngle, Her er det at Holland er kommet med en løsning. Når man ser en fisk på Webcam, kan man trykke på en knap der sender en billede til administrationen. Når de får nogle henvendelser åbner de for sluserne for at fiskene kan komme igennem for at yngle. Som jeg kan forstå det kan det være farligt for fiskene hvis de skal vente for længe, da det kan være udsatte for rovdyr.
Billeder bliver analyseret i arter og størrelser.
Seneste video rapport (Mest på hollansk, så som han siger kan man lige slå undertekster til)
https://visdeurbel.nl/en/fish-updates/
Fisketyper i området:
https://visdeurbel.nl/en/the-fish/
Webcam:
https://visdeurbel.nl/en/
FISKE DØREKLOKKE: Mange steder har man problemer med at Hydro dæmninger giver en udfordring for fisk at rejse frem og tilbage. I Holland har man fundet en løsning dog kun på en sluse ,men tænker at ideen kan implementer til Hydro dæmninger, dog med ekstra løsninger pga højde forskellen. Mange fiske typer tager ind til fjorde og søer for at yngle, Her er det at Holland er kommet med en løsning. Når man ser en fisk på Webcam, kan man trykke på en knap der sender en billede til administrationen. Når de får nogle henvendelser åbner de for sluserne for at fiskene kan komme igennem for at yngle. Som jeg kan forstå det kan det være farligt for fiskene hvis de skal vente for længe, da det kan være udsatte for rovdyr. Billeder bliver analyseret i arter og størrelser. Seneste video rapport (Mest på hollansk, så som han siger kan man lige slå undertekster til) https://visdeurbel.nl/en/fish-updates/ Fisketyper i området: https://visdeurbel.nl/en/the-fish/ Webcam: https://visdeurbel.nl/en/VISDEURBEL.NLThe Fish Doorbell — The Fish DoorbellDid you spot a fish? Press the Fish Doorbell! This alerts our lock operator to let the fish through. The Fish Doorbell is in Utrecht, NL. - Her bor de hvidbrystede jordbier. En af dem sidder og kigger ud af hullet. Sjovt at se dem sidde der og lure i deres huller.Her bor de hvidbrystede jordbier. En af dem sidder og kigger ud af hullet. Sjovt at se dem sidde der og lure i deres huller.
- Så er den rødpelsede jordbi på vingerne. Her boltrer den sig i pileblomsterne. ved Langebjerg ås i Nordsjælland
Så er den rødpelsede jordbi på vingerne. Her boltrer den sig i pileblomsterne. ved Langebjerg ås i Nordsjælland - En han.......En han.......
- "Dagens tæge" - og hvilken én! 😉
Klitsandtæge - Phimodera humeralis
Længde: 6 mm - en Hun!
Arten er sjælden i Danmark, og kun kendt fra få steder i landet, f.eks. Grenå og Melby overdrev (Nordsjælland)
(Den er muligvis andre steder, men det kræver så, at nogen finder den 🙂 )"Dagens tæge" - og hvilken én! 😉 Klitsandtæge - Phimodera humeralis Længde: 6 mm - en Hun! Arten er sjælden i Danmark, og kun kendt fra få steder i landet, f.eks. Grenå og Melby overdrev (Nordsjælland) (Den er muligvis andre steder, men det kræver så, at nogen finder den 🙂 )
Flere historier